preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kman Kocunar Split

Login
Tražilica
UKIDANJE MJERE SAMOIZOLACIJE

 

UKIDANJE MJERE SAMOIZOLACIJE - obavijest za roditelje

UPUTE ZA UPORABU TESTA

CISOK - centar za informiranje i svajetovanje u karijeri

 

 

 

BROJ BODOVA ZA UPIS 2010-21.

RASPORED

  "B" - jutro

 "B" - poslije podne

 "A" - jutro

"A" - poslije podne

EKSKURZIJE 2021/22

Javni poziv za organizaciju ekskurzije 8abc - 4 dana 3 noći Istra
Roditelji učenika izabrali su agenciju F-tours za realizaciju  ekskurzije učenika osmih razreda.

Javni poziv za organizaciju škole u prirodi 6a - 4 dana 3 noći Lika
Roditelji učenika izabrali su agenciju Outward Bound Croatia za realizaciju  škole u prirodi učenika 6.a razreda.

Javni poziv za organizaciju škole u priroci 4cd - 2  dana 1 noć Gorski kotar
Roditelji učenika izabrali su agenciju F-tours za realizaciju  škole u prirodi učenika četvrtih razreda.

PRIJAVA ZLOSTAVLJANJA


Prijavi zlostavljanje nad djecom

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 11. 2011.

Ukupno: 846989
Ovaj mjesec: 720
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
O školi


 

Na mjestu na kojem trideset zadnjih godina živi i radi naša škola rasli su vinogradi, voćnjaci i povrtnjaci. Iz zelenila su stidljivo provirivali stari kameni krovovi poljskih kućica u kojima su se sklanjali marljivi splitski težaci za vrijeme ljetnih žega ili iznenadnih pljuskova. Migracijom seoskog stanovništa u periodu od 1965.-1970. razvija se grad Split te niču mnoga nova prigradska naselja a među njima i Kman.

S intenzivnom stambenom gradnjom na Kman stižu i mnoge nove obitelji što stvara potrebu za izgradnjom nove škole, kako učenici ne bi morali pohađati škole u susjednim kvartovima: Bol, Sućidar, Brda ili gradske škole.

Kamen temeljac osnovne škole "Kman" postavljen je 15. 4. 1975. Ključeve je primio učitelj Nenad Nikolorić. Upisno područje obuhvaća ondašnju MZ Kman, koja je kasnije podijeljena na MZ Kman i MZ Kocunar. Školu pohađaju i učenici ostalih prigradskih područja sjevernog dijela grada. U prvoj školskoj godini zaposlena su 74 djelatnika, upisano 1502 učenika u 47 razrednih odjela.

17. rujna 1976. godine u 7 sati i 50 minuta prvi put se oglasilo školsko zvono i život se uselio u novu zgradu. 3. lipnja 1977. škola dobiva naziv OŠ "Ivo Lola Ribar" i pod tim imenon djeluje do

Školu su kroz tri desetljeća vodili ravnatelji: Kata Šućur, Tomo Turić i Martin Olujić.

Kroz svih 30 godina rada škole učenici i djelatnici škole sudjelovali su na raznim sportskim natjecanjima, smotrama učeničkih KUD-ova, na izložbama likovnih i tehničkih i literarnih radova. Organizirala su se gostovanja poznatih književnika, sportaša, kulturnih djelatnika, te su organizirani posjeti mnogim kulturno-umjetničkim programima.

Prve školske godine otvorena je i školska knjižnica sa knjižnim fondom od 2494 knjige koji se svake godine obogaćuje.

U radu škole sudjeluje stručna služba psiholog, pedagog i defektolog.

U školskoj godini 2006,/2007. školu pohađa 840 učenika i zaposlena su 74 djelatnika. Od 1. rujna 2006. i u našu školu se uselio HNOS. Učenici su uz nastavu redovnih predmeta uključeni u niz izvannastavnih aktivnosti, dodatnih i dopunskih sadržaja te izbornih predmeta. Tako se u prostorima škole možete uključiti u fotogrupu, novinarsku grupu, grupu mladih informatičara, ili možete postati članom grupe modelara. Ako pjevate, plešete i čak pomalo glumite vrata dramske grupe su vam otvorena. Za buduće znanstvenike nude se sadržaji iz biologije i kemije te matematike. Za one koji žele istražiti još dalju povijest od povijesti naše škole tu je grupa mladih povjesničara. Svaki važniji datum i blagdan popraćen je pjesmom školskog zbora i plesom učenica. Školsku dvoranu ne možete zaobići, vodit će vas glasni povici i udarci lopte. A kada se zaželite malo mira i samoće, krenete prema knjižnici gdje ćete sigurno pronaći naslov za svoju dušu.

To je naših prvih trideset godina.
preskoči na navigaciju