preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 11. 2011.

Ukupno: 766668
Ovaj mjesec: 405
Ovaj tjedan: 405
Danas: 49
O školi


 

Na mjestu na kojem trideset zadnjih godina živi i radi naša škola rasli su vinogradi, voćnjaci i povrtnjaci. Iz zelenila su stidljivo provirivali stari kameni krovovi poljskih kućica u kojima su se sklanjali marljivi splitski težaci za vrijeme ljetnih žega ili iznenadnih pljuskova. Migracijom seoskog stanovništa u periodu od 1965.-1970. razvija se grad Split te niču mnoga nova prigradska naselja a među njima i Kman.

S intenzivnom stambenom gradnjom na Kman stižu i mnoge nove obitelji što stvara potrebu za izgradnjom nove škole, kako učenici ne bi morali pohađati škole u susjednim kvartovima: Bol, Sućidar, Brda ili gradske škole.

Kamen temeljac osnovne škole "Kman" postavljen je 15. 4. 1975. Ključeve je primio učitelj Nenad Nikolorić. Upisno područje obuhvaća ondašnju MZ Kman, koja je kasnije podijeljena na MZ Kman i MZ Kocunar. Školu pohađaju i učenici ostalih prigradskih područja sjevernog dijela grada. U prvoj školskoj godini zaposlena su 74 djelatnika, upisano 1502 učenika u 47 razrednih odjela.

17. rujna 1976. godine u 7 sati i 50 minuta prvi put se oglasilo školsko zvono i život se uselio u novu zgradu. 3. lipnja 1977. škola dobiva naziv OŠ "Ivo Lola Ribar" i pod tim imenon djeluje do

Školu su kroz tri desetljeća vodili ravnatelji: Kata Šućur, Tomo Turić i Martin Olujić.

Kroz svih 30 godina rada škole učenici i djelatnici škole sudjelovali su na raznim sportskim natjecanjima, smotrama učeničkih KUD-ova, na izložbama likovnih i tehničkih i literarnih radova. Organizirala su se gostovanja poznatih književnika, sportaša, kulturnih djelatnika, te su organizirani posjeti mnogim kulturno-umjetničkim programima.

Prve školske godine otvorena je i školska knjižnica sa knjižnim fondom od 2494 knjige koji se svake godine obogaćuje.

U radu škole sudjeluje stručna služba psiholog, pedagog i defektolog.

U školskoj godini 2006,/2007. školu pohađa 840 učenika i zaposlena su 74 djelatnika. Od 1. rujna 2006. i u našu školu se uselio HNOS. Učenici su uz nastavu redovnih predmeta uključeni u niz izvannastavnih aktivnosti, dodatnih i dopunskih sadržaja te izbornih predmeta. Tako se u prostorima škole možete uključiti u fotogrupu, novinarsku grupu, grupu mladih informatičara, ili možete postati članom grupe modelara. Ako pjevate, plešete i čak pomalo glumite vrata dramske grupe su vam otvorena. Za buduće znanstvenike nude se sadržaji iz biologije i kemije te matematike. Za one koji žele istražiti još dalju povijest od povijesti naše škole tu je grupa mladih povjesničara. Svaki važniji datum i blagdan popraćen je pjesmom školskog zbora i plesom učenica. Školsku dvoranu ne možete zaobići, vodit će vas glasni povici i udarci lopte. A kada se zaželite malo mira i samoće, krenete prema knjižnici gdje ćete sigurno pronaći naslov za svoju dušu.

To je naših prvih trideset godina.
TražilicaPROFESIONALNO USMJERAVANJE - OSMAŠI

CISOK - centar za informiranje i svajetovanje u karijeri


E-DNEVNIK

RASPORED

RASPORED SATI 2020/21

SMJENA "A": 
1a, 2a, 2b, 3a, 3b, 4a,
5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a

produženi boravak: 1b

SMJENA "B":
1c, 2c, 3c, 3d, 4b, 4c,
5c, 6c, 6d, 7c, 8b, 8c


EKSKURZIJE

PRIJAVA ZLOSTAVLJANJA


Prijavi zlostavljanje nad djecom

 


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju